Chorus Citrus se narodil 15. února 1991 v jihomoravském Kyjově. Muzice se věnuje přibližně od roku 2004, kdy začínal zkoušet tvořit instrumentální hudbu.

Rok 2004 - 2005

V tomto roce Chorus potkává člověka, který si říká DissyStar (v té době Podpich), s nímž 3. listopadu 2004 založil hip-hopovou skupinu Wysokej Tlak. Pod tímto názvem vzniklo 18. března 2005 ve studiu Shaark jejich první CD Reflex. V tomto roce také dokončili druhé CD, které dostalo název Ve výru dýmu. Je to jediné album, které se bohužel nepodařilo dochovat a není nikde k nalezení nebo k poslechu. Po vydání této desky se skupina rozhodla, že by měla změnit dosavadní název a přejmenovala se na Propad Weci. Společně potom nahrála 1. července 2005 už CD číslo tři s názvem Protidrogové senzorové centrum.
 


Rok 2006 - 2007

Ledy se hnuly až v roce 2006, kdy nahráli demo, které dostalo název Pohled Do Budoucna. Vznikly první webové stránky a skupina Propad Weci začala pořádně vystupovat. Tento rok byl tehdy pro skupinu přelomovým.
V roce 2007 vyšlo poslední album s názvem Zase zpět. Skupina Propad Weci stihla nahrát 3 desky a také odehrát řadu koncertů. V těchto uplynulých letech spolupracovala skupina Propad Weci i Chorus sólově s producentem Anticque, se kterým tvořili spousty skladeb zejména pro jeho producentská alba.
 


Rok 2008

Skupina se z osobních důvodů v roce 2008 v dobrém rozchází a Chorus začíná pracovat na svém sólovém albu. Nová deska dostala název Euro-Rap. Pracovalo se na ní 1 rok, nahrávala se opět ve studiu Shaark ve Bzenci a vyšla 1.8.2008.
 

Rok 2009

O rok později nahrál Chorus další album s názvem Osolenej Citron, tato deska sklidila převážně kladné ohlasy. V tomto roce Chorus poznává také Iggiho - kytaristu, se kterým začíná pracovat na společných věcech a také Pluta, rapera z Brna, se kterým začíná spolupracovat společně s jeho sestrou Madalenou Joăo, zpěvačkou z Prahy.
 

Rok 2010 - 2011

V roce 2010 potkává Chorus člověka, který si říká EliotZ a tehdy byl začínající raper. Po pár rozhovorech a zkouškách se jim začala líbit myšlenka spolupráce a začali spolu makat na novém albu společně s Iggim, který obohatil instra svými kytarovými riffy. Deska dostává název RPS (Rap, prachy a stres) a vychází 1.7.2011. Ke skladbě Bod zlomu z této desky byl natočen i videoklip (vyšel 21.2.2011).

Spolupráce s Eliotem se zhruba v létě roku 2011 z důvodu osobních neshod přerušuje a Chorus potkává člověka, který si říká Lucky - v té době začínající raper, který si chtěl u něj ve studiu nahrát pár svých věcí. Chorusovi se tvorba začíná líbit a domlouvají se na spolupráci. Výsledkem bylo společné album s názvem Idioti. Ke skladbě Lenoši z této desky byl natočen i videoklip (vyšel 5.8.2011).

V tomto roce vyšly ještě videoklipy ke skladbám Armáda lží feat. EliotZ (10.8.2011), Nepostradatelní feat. Lucky, Dreyk (18.9.2011) a Anděl strážný feat. Iggi (15.12.2011).
 



Rok 2012

V roce 2012 začal Chorus pracovat na své další sólové desce, která vyšla 1.4.2012 a dostala název Epizoda 11, jelikož to bylo jeho jedenácté album v řadě. Ve stejné době se také urovnává vztah s Eliotem a jejich spolupráce se obnovuje.
V tomto roce vyšel videoklip ke skladbě Stále to funguje (26.4.2012), kterou produkoval producent Anticque, dále klip ke skladbě Dej mi křídla (1.10.2012), kde se o hudbu postaral producent Jimmy a hostovali na ní Pluto a Madalena Joăo. Tento rok poté zakončil videoklip Skok do neznáma feat. Lucky (15.10.2012).
 


Rok 2013

V roce 2013 Chorus obvykle pracoval na sólových, singlových skladbách. V této době spolupracoval zejména s producenty David Rockery, Jimmy a také s Iggim. V tomto roce vzniklo hodně zajímavých a pro Choruse zásadních singlů:

- Přeletíme svět
videoklip vyšel 12.1.2013

- Padám dolů
videoklip vyšel 22.1.2013

- Zpátky do reality
singl vyšel 2.2.2013

- Je to tak, ft. Iggi
singl vyšel 22.2.2013

- 40 ve stínu, ft. David Rockery
videoklip vyšel 9.8.2013

- Full of it, ft. Iggi
singl vyšel 29.10.2013

 



Rok 2014 - 2015

V tomto roce vyšly skladby jako Volám Tě, Pořád stejnej (videoklip vyšel 19.5.2014), Dělám to po svým (videoklip vyšel 5.7.2014) nebo třeba Živá voda feat. Větší Polovina. V roce 2015 pak vyšel jediný singl a to skladba Malý sen feat. EliotZ.
 

Rok 2016

V roce 2016 vyšel úspěšný videoklip ke skladbě Noc (26.1.2016), který sklidil velice kladné ohlasy a podporoval boj proti šikaně pod hlavičkou neziskové organizace Záchranný kruh. V tomto klipu si zahrála hlavní roli Chorusova přítelkyně Mirka Hořínková a pomohl jej zpropagovat známý Youtuber Roth Wellden.
V tomto roce poté vyšel ještě jeden singl s názvem #Infidelity (23.4.2016), který se věnoval tématu nevěry.

 

Diskografie (vydaná alba):

01. Wysokej Tlak – Reflex (2005)
02. Wysokej Tlak – Ve víru Dýmu (2005)
03. Propad Weci – Protidrogové Senzorové Centrum (2006)
04. Propad Weci – Pohled Do Budoucna (2006)
05. Propad Weci – Zase zpět (2007)
06. Chorus – Euro-Rap (2008)
07. Chorus – Osolenej Citron (2009)
08. Chorus – 6 let tvorby [MIXTAPE] (2010)
09. Chorus & EliotZ – RPS (2011)
10. Lucky & Chorus – Idioti (2011)
11. Chorus Citrus - Epizoda 11 (2012)
 

Hudební videoklipy:

01. Bod zlomu feat. EliotZ (produkce Chorus, Iggi)
02. Lenoši feat. Lucky (produkce Chorus)
03. Armáda lží feat. EliotZ (produkce Chorus, Iggi)
04. Nepostradatelní feat. Lucky, Dreyk (produkce Chorus)
05. Anděl strážný (produkce Chorus, Iggi)
06. Stále to funguje (produkce Anticque)
07. Dej mi křídla feat. Madalena Joăo, Pluto (produkce Jimmy)
08. Přeletíme svět (produkce David Rockery)
09. Padám dolů (produkce David Rockery)
10. 40 ve stínu feat. David Rockery (produkce Chorus, David Rockery)
11. Pořád stejnej (produkce Chorus)
12. Dělám to po svým (produkce Chorus)
13. Chorus - Noc (produkce Chorus)